Meer dan ooit zoeken chefs van betere restaurants naar inspiratie om hun lieve klanten ook in deze take-away tijden te blijven verrassen, en ook thuis te verblijden met hun heerlijke creaties. Het maakt me zo blij, de lekkere geuren en inspiratie te mogen opsnuiven als ik onze exclusieve sojasaus ga leveren.
Zelf ben ik zeker geen keukenprinses, ik ben gezegend met een wederhelft, ouders en schoonouders die allemaal heel graag en lekker koken. Maar ik geniet graag en daarom deel ik hier graag met jullie mijn favoriete recept, meegepikt uit de Izakaya in Japan:
Kaki-butter / Boter-oester
Benodigdheden (2p):
8 oesters – 1el aardappelzetmeel – 1l water – 1 ei – 30g zout – 1,5el bloem – voldoende panko – voldoende boter – sojasaus
- Strooi een klein beetje aardappelzetmeel over de oesters en verwijder voorzichtig het vuil.
- Meng 30 g zout en 1000 ml water om zout water te maken en was de oesters hierin.
- Giet het water af en droog goed af met keukenpapier, strooi sake om de geur van oesters te verwijderen, laat het ongeveer 5 minuten staan en giet het af.
- Meng 1 ei en 1,5 eetlepel bloem goed om het beslag te maken. Doop de oesters in het beslag, houd de vouwen vast zodat de vertollige vloeistof eruit loopt.
- Leg de oester daarna in de panko en bedek de bovenkant van de oester ook met panko.
- Verhit de boter in de pan op hoge temperatuur en voeg de oesters een na een toe. Bak de oesters gedurende 2 en een half tot 3 minuten en verwijder wanneer het goudbruin wordt.
- Serveer met sojasaus.
Itadakimasu – Smakelijk!