SAKE BROUWERIJEN
Hakutaka Shuzo
De Hakutaka–brouwerij bevindt zich in Nishinomiya, het enige gebied in de Nada-regio met directe toegang tot bronnen met miyamizu-water. Miyamizu is bijzonder rijk aan mineralen (vooral kalium, natrium en fosfaat) wat bijdraagt aan een uniek smaakprofiel. Tegelijkertijd is het ijzergehalte van het water 10 keer lager dan gemiddeld. IJzer is de grootste bedreiging voor de kwaliteit van welke sake dan ook. Miyamizu wordt algemeen beschouwd als het beste water om sake te maken. Deze sake werd nog nooit eerder buiten de Nada regio in Japan verkocht, tot nu, bij Kaori.
Hakutaka is reeds meer dan 100 jaar de enige brouwerij die sake mag leveren aan Ise Jingu, de oudste en belangrijkste Shinto tempel van Japan. De sake maakt deel uit van de offermaaltijd die priesters dagelijks voor de Shinto goden klaarmaken. De godendrank wordt gebrouwen met miyamizu, water uit de Nada regio die historisch bekend staat voor zijn superieure en mineraalrijke bronnen. Bereid op traditionele kimoto wijze met de beste Yamada Nishiki rijst, de Ise Jingu Goryoshu is een verfijnde sake met een licht fruitige smaak en een rond mondgevoel. Ontdek zeker ook de andere goddelijke sake van Hakutaka.