Ice Tea Season!


De zomer komt eraan, de temperaturen schommelen tussen een aangename warmte om spinnend weg te dromen in de zetel of een indrukwekkend schouwspel van bliksem, donder en tussendoor wolkbreuken om alles weg te spoelen. Meer dan ooit kan thee verkoeling en troost brengen: smaakvoller dan water, en gezonder dan frisdrank. Ik geef je graag enkele ideetjes om deze zomer gezond te overbruggen:

De dag kun je perfect beginnen met Matcha: een verpulverde groene theebladeren uit Japan. Klop een afgestreken koffielepeltje Matcha-poeder (biologische kwaliteit is hier nog belangrijker omdat je het blad ook helemaal in je opneemt en niet enkel infuseert!) met twee grote soeplepels warm water van 80 graden op tot het goed schuimt. Je kunt dit tot 3 maal doen, om meer volume te hebben. Laat dit enkele uren afkoelen en voeg hier bij het opdienen vers geperst pompelmoessap aan toe en crushed ice. Dit recept kan iets toegankelijker zijn voor mensen die nog niet gewoon zijn aan de volle, complexe smaak van Matcha.

Zet 4 gr. Chinese witte Bai Mu Dan (biologisch!), met 1l zuiver water op 80 graden. Laat deze 15-30 minuten trekken en giet dan over in een andere kan. Laat een halve dag afkoelen in de koelkast. Serveer als aperitief met een klein geutje bruiswater met een knipoog naar Champagne. Witte thee is een nog te weinig ontdekte subtiele weldoener: een gouden kleur en een fruitige smaak, die blijft hangen in de mond en waar je helemaal goed gehumeurd van wordt. 

Zet 6 gr. Japanse groene Bancha (biologisch!), met 1l zuiver water (Spa, Mont Roucous, Moncalme,...) op 70 graden. Laat deze 5 tot 10 min. trekken en giet over in een andere kan. Serveer enkele uren later met ijsblokjes en krijg een energieboost om de rest van de namiddag fit door te komen.

Als je toch niet kunt weerstaan aan een zoete toets kan een afgekoelde zwarte thee (Biologische Chinese thee of Orange Pekoe uit Sri Lanka) voor het opdienen gecombineerd worden met diksap (appelextract) en vers geperst sinaasappelsap. Heerlijk voor jong en oud!

Als je niet zo veel moeite wil doen (hoewel ik zelf vind dat deze eenvoudige receptjes echt minieme inspanning vragen) kun je nog altijd voor Kombucha gaan. Kombucha heeft een licht zoete en tegelijk ook zure smaak door de fermentatie van groene en zwarte thee. Het is echt lekker en ook gezond. 

Vindt de ingrediënten voor jouw Ice Tea naar keuze op onze webshop!

Maak er een lekkere zomer van!  

 

 

Summer is approaching, temperatures fluctuate between a pleasant warmth to make you daydream lingering around in the your living room or offers an impressive spectacle of lightning, thunder and in-between heavy rain washing everything away. More than ever, tea can bring coolness and comfort: tastier than water, and healthier than soft drinks. I'd like to give you some ideas to overcome summer in a healthy way:

You can start the day perfectly with Matcha: pulverized green tea leaves from Japan. Whisk a leveled-off teaspoon of Matcha powder (organic quality is even more important here because you absorb the leaf completely and not just infuse it!) with two large tablespoons of hot water at 80 degrees Celsius until it foams. You can do this 3 times, if you like more volume. Let it cool down for a few hours and add freshly squeezed grapefruit juice and crushed ice when serving. This recipe may be a little more accessible for people who are not used to the full, complex flavor of Matcha.

Put 4 gr. Chinese white Bai Mu Dan (organic!), with 1l pure water at 80 degrees. Let it infuse for 15-30 minutes and then pour into another jug. Leave to cool in the fridge for half a day. Serve as an aperitif with a little bit of sparkling water to imitate Champagne. White tea is a subtle benefactor that has not yet been discovered enough: a golden colour and a fruity taste, which lingers in the mouth and makes you feel good.

Put 6 gr. Japanese green Bancha (organic!), with 1 litre of pure water (Spa, Mont Roucous, Moncalme,...) at 70 degrees. Let it infuse for 5 to 10 minutes and pour into another jug. Serve a few hours later with ice cubes and get an energy boost to get through the rest of the afternoon fit.

If you can't resist a sweet touch, a cooled black tea (Organic Chinese tea or Orange Pekoe from Sri Lanka) can be combined with "diksap" (apple extract) and freshly squeezed orange juice before serving. Delicious for young and old!

If you don't want to go to all that trouble (although I think these simple recipes require really little effort) you can still go for ready made Kombucha. Kombucha has a slightly sweet and at the same time sour taste due to the fermentation of green and black tea. It is really tasty and also healthy.

Find here the necessary ingredients for your Ice Tea on our webshop!

Have a tasty summer! 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd