Wat is thee?


Veel kennissen en vrienden durven recentelijk te vragen: "mooie website, maarreuh groene thee ik ken daar niets van?" Of "Heb je geen thee zonder cafeïne?" "Als ik thee drink, dan drink ik meestal earl grey of heb je iets zoets?" 

Daarom heb ik besloten zaterdagnamiddag 13 april tussen 14u en 16u een introductie te geven om wegwijs te geraken in de wereld van de thee en de infusies bij mij thuis in de Kleine Roeselarestraat 9 te Meulebeke. Inschrijven kan als je je mailadres achterlaat in een comment op deze blogpost of mij mailen (info@kaori.be). Ik organiseer ook tea-tastings, waar ik bij mensen thuis ga of mensen bij mij thuis komen en op basis van het menu dat ik op voorhand door de gast-vrouw of heer geïnformeerd word bijpassende thee en infusies meebreng. Dit is meestel erg plezant en een echte eye-opener voor de meeste gasten die gewoonlijk wijn bij de gerechten drinken. De bob is dan gestraft door water en af en toe een cola light te drinken. Op deze manier is iedereen gebaat: de drinker heeft de volgende morgen minder hoofdpijn en de driver zal niet ten onder gaan aan een watervergiftiging. Toch merk ik dat tea-tastings niet voldoende zijn om de wondere wereld van deze gouden drank uit de doeken te doen. Het is een nice to have maar mensen blijven met vragen zitten. Het verhaal van thee heeft tijd nodig om samen ontdekt te worden, al kijkend en luisterend, ruikend en proevend. Daarom raad ik je aan contact op te nemen, zodat ik je kan vertellen of groene thee je nu echt jonger houdt, of matcha werkelijk veel gezonder is dan groene thee, of zwarte thee niet goed voor je is, of gewoonweg het verschil tussen al die soorten thee. Ik vraag 10 Euro inkom, maar als je daarna vanaf 25 Euro thee koopt, krijg je dat mooi terug. Hopelijk tot dan!

 

 

Many friends recently ask me: "beautiful website, but-uuh green tea I don't know the first thing about it"? Or "Don't you have tea without caffeine? "If I drink tea, I usually drink Earl grey or do you have something sweet?

That's why I decided to give an introduction on Saturday afternoon 13 April between 2 and 4 p.m. for you to get to know the world of tea and the infusions at my home in Kleine Roeselarestraat 9 in Meulebeke. You can subscribe if you leave your email address in a comment on this blogpost or mail me (info@kaori.be). I also organize tea-tastings, where I go to people's homes or people come to my home and based on the menu that I am informed in advance by the chef preparing the dinner and I bring along matching tea and infusions. This is usually very pleasant and a real eye-opener for most guests who usually drink wine with food. The driver is then punished by drinking water all night and maybe occasionally a cola light. This way everyone benefits: the drinker will have less headaches the next morning and the driver will not die from water poisoning. Yet I notice that tea-tastings are not enough to reveal the wonderful world of this golden drink. It is a nice to have but people still have questions. The story of tea takes time to be discovered together, by looking and listening, smelling and tasting. Therefore I recommend you contact me so I can tell you whether green tea really keeps you younger, whether matcha really is much healthier than green tea, whether black tea is not good for you, or simply the difference between all these types of tea. I ask 10 Euro entrance fee, but if you buy tea from 25 Euro afterwards, you get that back. Hope to see you then!

 


2 reacties


  • Eraly Anne

    Gisteren met een aantal mensen van Solodair een thee tasting bij Annabelle thuis in Leuven mogen bijwonen. Wat was dat leerrijk! Ik ben er voor gewonnen om vanaf nu enkel zuivere gezonde thee te drinken. Weg met theezakjes… wat daar allemaal inzit….


  • Myriam Sunt

    Voor de twijfelaars onder de lezers: ik heb een thee tasting bij mij laten doorgaan en het was verrassend en bijzonder lekker. Thee bij een stoofpotje , ik had er zo mijn bedenkingen bij. En toch : ja. Ik ben ervoor gewonnen. Ook gaat er geen dag voorbij of ik heb verschillende smaken geproefd. Citroenrasp is voor mij een echte topper.


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd