Blog — black tea RSSIce Tea Season!

De zomer komt eraan, de temperaturen schommelen tussen een aangename warmte om spinnend weg te dromen in de zetel of een indrukwekkend schouwspel van bliksem, donder en tussendoor wolkbreuken om alles weg te spoelen. Meer dan ooit kan thee verkoeling en troost brengen: smaakvoller dan water, en gezonder dan frisdrank.

Lees verderThee Sommelier

Kenden jullie bijvoorbeeld kombucha al? Dit is eigenlijk een cultuur van bacteriën die gevoed worden door groene en zwarte thee. Deze probiotica zouden erg gezond zijn voor het lichaam, je huid, je immuunsysteem,... Bovendien vind ik het een perfect alternatief voor champagne op een zonnige lentedag, zoals zich er nu wel meer zullen voordien. Ontdek het zelf!

Lees verderEarly Grey: A Hug in a Cup!

 Ik hou ervan vroeg op te staan. Als ik nog in mijn bed lig en hoor dat er ook al een paar auto's wakker zijn, dan ben ik blij dat ik mag opstaan om ongegeneerd wat me-time te hebben: een boek lezen, breien, gaan joggen, theetje drinken met wat donkere chocolade. Deze morgen maakte ik mezelf Earl Grey: mijn eigen biologische zwarte Chinese thee met een uitgeperste bergamotcitroen op de zwarte blaadjes gesprenkeld en daarop warm water van 95-100 graden.

Lees verder