Soysauce Recipe


Soysauce oyster

Meer dan ooit zoeken chefs van betere restaurants naar inspiratie om hun lieve klanten ook in deze take-away tijden te blijven verrassen, en ook thuis te verblijden met hun heerlijke creaties. Het maakt me zo blij, de lekkere geuren en inspiratie te mogen opsnuiven als ik onze exclusieve sojasaus ga leveren. 

Zelf ben ik zeker geen keukenprinses, ik ben gezegend met een wederhelft, ouders en schoonouders die allemaal heel graag en lekker koken. Maar ik geniet graag en daarom deel ik hier graag met jullie mijn favoriete recept, meegepikt uit de Izakaya in Japan:

Kaki-butter / Boter-oester

Benodigdheden (2p):

8 oesters - 1el aardappelzetmeel - 1l water - 1 ei - 30g zout - 1,5el bloem - voldoende panko - voldoende boter - sojasaus

  • Strooi een klein beetje aardappelzetmeel over de oesters en verwijder voorzichtig het vuil.
  • Meng 30 g zout en 1000 ml water om zout water te maken en was de oesters hierin.
  • Giet het water af en droog goed af met keukenpapier, strooi sake om de geur van oesters te verwijderen, laat het ongeveer 5 minuten staan ​​en giet het af.
  • Meng 1 ei en 1,5 eetlepel bloem goed om het beslag te maken. Doop de oesters in het beslag, houd de vouwen vast zodat de vertollige vloeistof eruit loopt.
  • Leg de oester daarna in de panko en bedek de bovenkant van de oester ook met panko.
  • Verhit de boter in de pan op hoge temperatuur en voeg de oesters een na een toe. Bak de oesters gedurende 2 en een half tot 3 minuten en verwijder wanneer het goudbruin wordt.
  • Serveer met sojasaus.

Itadakimasu - Smakelijk!

 

 Soy Sauce Oyster

More than ever, chefs of gastronomic restaurants are in search of inspiration to keep surprising their dear customers in these take-away times, and to surprise them with their delicious creations at home as well. It makes me so happy to be able to smell the delicious aromas and inspiration when I deliver our exclusive soy sauce to their kitchens.

I'm certainly not a kitchen princess myself, I'm blessed with a husband, parents and parents-in-law who all love to cook. But I do enjoy eating and so I am happy to share with you my favourite recipe, picked up from the Izakaya in Japan:

Kaki-butter/Butter Oyster

Ingredients (2p):

8 oysters - 1 tbsp potato starch - 1l water - 1 egg - 30g salt - 1.5 tbsp flour - enough panko - enough butter - soysauce

  • Sprinkle a little potato starch over the oysters and carefully remove the dirt of the oysters.
  • Mix 30g salt and 1000ml water to make salt water and wash the oysters in it.
  • Drain the water and dry well with kitchen paper, sprinkle sake to remove the smell of oysters, leave it for about 5 minutes and drain.
  • Mix 1 egg and 1.5 tablespoons of flour well to make the batter. Dip the oysters into the batter, holding the folds of the oyster so that the excess liquid runs out.
  • Then place the oyster in the panko and cover the top of the oyster with panko as well.
  • Heat the butter in the pan over high heat and add the oysters one by one. Fry the oysters for 2 and a half to 3 minutes and remove them when golden brown.
  • Serve with soysauce


Itadakimasu - Enjoy!


 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd