Feestelijk menu met aangepaste theeën


Tijdens de eindejaarsfeesten is het gebruikelijk om quality time door te brengen met familie. Daarom hou ik er ook zo van: dierbare momenten waar tijdens de drukke werkweken te weinig tijd voor aan bod komt. Dit jaar besloot ik het anders aan te pakken. Naast het gebruikelijke overheerlijke feestdiner, waar we allemaal al wel eens een Pascale Naessens of Sandra Bekkari uitprobeerden, wilde ik het daarenboven graag eens alcoholvrij proberen. En dan niet alleen voor mij, maar ook voor de mama's en de papa's, de broers en co. 

Ik ging steevast voor een aperitief van koude witte thee Silver Tips. Omdat dit oogt als champagne, heeft het een feestelijk gevoel en een subtiele smaak. Ik probeerde het eens met een andere soort witte thee, maar Silver Tips blijft hier toch de beste optie tot nu toe. Dit in combinatie met Carpaccio van Sint Jakobsschelpen en advocado is subliem! Ook de smaak van oester komt zeker tot zijn recht. De zelfgemaakte hazenpate en Fois Gras van het voorgerecht combineerde ik met koude Oolong thee van Pokka heerlijk koud uit de koelkast geserveerd. Dit smaakt fris en sluit heel goed aan bij een hartig voorgerecht met vlees. Bij het hoofdgerecht van gevulde kalkoen met gekarameliseerde appeltjes, gebakken topinamboer en gestoofde witloof koos ik voor een warme Lapsang Souchong thee. De gerookte smaak van deze thee is in perfecte harmonie bij gevogelte zoals kalkoen of duif. Bovendien kan warme thee ook perfect in kristallen glazen geserveerd worden, gezien die hittebestendig zijn. Dit zorgt voor een vernieuwende feesttafel die uw gasten zeker zal charmeren omwille van zijn verrassend aroma, smaak en gezonde toets tijdens de feestdagen. Smakelijk!

 

During the end-of-year parties it is a habbit to spend quality time with family. That's why I like it so much: precious moments of which there is too little time during the busy working weeks. This year I decided to do things differently. Besides the usual delicious party dinner, where we all tried out a recipy of the diet guru Pascale Naessens or Sandra Bekkari, I also wanted to party alcohol-free. And not only for me, but also for all my relatives...

I went for an aperitif of cold white tea Silver Tips. Because this looks like champagne, it gives a festive mood and a subtle taste. I tried it with another kind of white tea, but Silver Tips remains the best option so far. This in combination with Carpaccio of scallops and advocado is sublime! Also the taste of oysters certainly fits well. The homemade hare paste and Fois Gras as a starter I combined with cold Oolong tea from Pokka served cold from the fridge. This tastes delicious and goes very well with meat. For the main course of stuffed turkey with caramelised apples, fried topinambur and stewed chicory I chose a warm Lapsang Souchong tea. The smoked taste of this tea is in perfect harmony with poultry such as turkey or dove. Moreover, hot tea can also be perfectly served in crystal glasses, as they are heat-resistant. This creates an innovative party that will certainly charm your guests for its surprising aroma, taste and healthy touch during the holidays. Enjoy!



1 reactie


  • Eraly

    En dat het lekker was en feestelijk!
    Proficiat!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd