Blog RSS



Sake

Japan ligt nog steeds ver voor ons en ondertussen ook al weer ver achter ons. Ik zie het mijn missie om toch nog steeds de beste producten tot hier te brengen: de nieuwe oogst thee is geleverd, de nieuwe soorten sojasaus ook en inmiddels hebben we ook sake tot ons productgamma toegevoegd. Waarom sake? Sake is een fermentatieproductie van rijst, het past dus perfect in ons assortiment. Het heeft een mooi verhaal en ademt traditie, iets waar ik heel erg van hou.  Sake is een eeuwenoude drank, die traditioneel eigenlijk aan de goden werd en vandaag nog steeds wordt geschonken, om de goden zo gunstig te stemmen. Sake noemen we ook wel rijstwijn. Het ontstaat namelijk door fermentatie van rijst....

Lees verder



Gratis proevertje ipv gratis verzending

Wij kiezen ervoor om vanaf nu de verzendkost voor elk aankoopbedrag aan te rekenen. Om jou te bedanken voor jouw begrip en trouwe klant te zijn, sturen wij vanaf een aankoop van 45€ een gratis theeproevertje mee. Hartelijk dank allerbeste klant!

Lees verder



Soysauce Recipe

Meer dan ooit zoeken chefs van betere restaurants naar inspiratie om hun lieve klanten ook in deze take-away tijden te blijven verrassen, en ook thuis te verblijden met hun heerlijke creaties. Het maakt me zo blij, de lekkere geuren en inspiratie te mogen opsnuiven als ik onze exclusieve sojasaus ga leveren.  Ik deel graag met jullie mijn favoriete recept, meegepikt uit de Izakaya in Japan:

Lees verder



Japanse Sojasaus

Industriële sojasaus, wordt heel vaak in een mum van tijd gefabriceerd en rolt van de productieband. Het fermentatieproces heeft niet langer dan twee uren geduurd. Deze sojasaus wordt echter in Japan natuurlijk gebrouwen en heeft 2 jaar artisanaal gefermenteerd door een familiebedrijf dat sojasaus produceert sinds 1842

Lees verder