Blog RSS
De beste groene thee ter wereld

Ik ontmoette een biologische boer uit Kagoshima, een van de enige provincies in Japan waar je lekkere, biologische thee kunt vinden. Hij is een van de pioniers die het Japanse volk probeert te overtuigen hoe belangrijk het is om pure planten te kweken in schone grond zonder pesticiden. Hij is gespecialiseerd in de teelt van Gyokuro Thee en Matcha. Japan is de enige plaats in de wereld waar ze de techniek toepassen van het bedekken van de theestruiken. 

Lees verderHet geheim van Witte thee

Oh ja, wat is witte thee nu eigenlijk weer? Het is een hele pure theesoort, die na het plukken onmiddellijk gedroogd wordt en verder geen enkele behandeling heeft gehad. Door deze minimale bewerking, bevat witte thee het minste cafeïne van alle theesoorten en het meeste anti-oxidanten. 

Lees verderKleine Luxe

In quarantaine is onze wereld precies ontzettend klein geworden. De constante trein aan afspraken, opdrachten, presentaties, files, evenementen, workshops lijkt ineens vervangen geworden te door 4 muren, een computerscherm en sociale media. Als ik erover nadenk is het wat benauwelijk, gisteren lag de wereld aan ons voeten en nu zijn de rollen omgekeerd. Genot zit hem in kleine dingen, kleine luxe van het genieten van een prachtige kop heerlijke thee....

Lees verderIs groene thee echt gezond?

Het antwoord is ja! De Catechine, die je vooral in groene thee vindt, zet zich af op de stekelige uiteindes van het virus. Hierdoor kan het virus niet geabsorbeerd worden in de mond of keel en zich zo verder in het lichaam kan verspreiden via onze adem. Experimenten hebben uitgewezen dat mensen die 5 kleine kopjes groene thee drinken, verspreid over de dag, procentueel gezien minder ziek werden dan mensen die geen thee drinken. Ook bij Covid 19 kan catechine in thee besmetting voorkomen.

Lees verder