Blog
Sake voor restaurants: van traditie tot culinaire vernieuwing
Sake voor restaurants: van traditie tot culinaire vernieuwing Sake, de iconische Japanse rijstwijn, heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke opmars gemaakt in de westerse gastronomie. Deze eeuwenoude drank, met zijn rijke geschiedenis en verfijnde productieproces,...
Op bezoek bij Shichiken
Op bezoek bij Shichiken Omwille van de pandemie was het afgelopen jaren moeilijk om onze leveranciers te bezoeken, maar nu kan het gelukkig weer. We verlieten Tokyo om 7:00 en spoorden met de Azusa sneltrein richting Yamanashi. Aan het station in Kofu huurden we een...
Alles wat je moet weten over Ceremoniele Matcha
Le beaujolais nouveau est arrivee, de Shincha is klaar of de nieuwe oogst komt eraan: zoals je ziet op de foto ziet, schieten de scheutjes van de Camellia Sinensis. Het duurt dus niet lang meer voor er opnieuw geoogst zal kunnen worden . Thee die groeit in de schaduw...
Wat is Sake
Velen hoorden wel al eens van sake, vaak wordt dan onmiddellijk gedacht aan het kleine glaasje sterke drank met een bloot madammeke, die geserveerd wordt bij de Chinees. Wel dat klopt eigenlijk niet helemaal, want Japanse saké is geen sterke drank. Het wordt...
Doe eens een workshop met familie of vrienden
Onlangs kreeg ik een verrassend telefoontje van iemand uit onze straat: ik wil een workshop doen met sojasaus op jullie prachtige locatie. Ik zeg haar ja maar ik doe momenteel vooral workshops thee en sake. Nee, wij willen met onze familie van alle leeftijden graag...
Sake, een godendrank
Nieuwjaar betekent in Japan ook wel sake. Op Nieuwjaar of Oshogatsu gaan Japanners steevast naar de tempel, Hatsumode genoemd. Daar wordt sake aan de goden geschonken om ze gunstig te stemmen. Thuis drinkt men met vrienden ook Nieuwjaarssake. Dit jaar heb ik dit ook...
Soysauce Recipe
Meer dan ooit zoeken chefs van betere restaurants naar inspiratie om hun lieve klanten ook in deze take-away tijden te blijven verrassen, en ook thuis te verblijden met hun heerlijke creaties. Het maakt me zo blij, de lekkere geuren en inspiratie te mogen opsnuiven...
Sake
Japan ligt nog steeds ver voor ons en ondertussen ook al weer ver achter ons. Ik zie het mijn missie om toch nog steeds de beste producten tot hier te brengen: de nieuwe oogst thee is geleverd, de nieuwe soorten sojasaus ook en inmiddels hebben we ook sake tot ons...
Gratis proevertje
Mensen lijken eindelijk uit het corona moeras te kruipen en het normale leven begint stilletjes aan weer op te starten. Toch zijn er bepaalde zaken die onveranderd zullen blijven: de grondstof-en transportkosten blijven hoog EN mensen hebben onverminderd de weg naar...