Gyokuro Karigane

 10,80 43,00

INCL. BTW

Oorsprong: Japan (biologisch)

  • 3gr/200ml
  • 70°C
  • 3 min laten trekken

Bij Karigane of steeltjesthee gemengd met Gyokuro, gaan de steeltjes van de theeplant geoogst worden. Deze Karigane is een blend van saemidoriyabukita, en okumidori cultivar.  Geniet van de hartige umami smaak en tevens fruitige nasmaak. De L-theanine van de bladeren vertoeft vooral in schaduwrijke delen van de theeplant, dus ook zeker in de steeltjes. Deze steeltjesthee gemaakt van Gyokuro en smaakt dus eigenlijk nog meer umami en zoet dan gewone gyokuro en bevat nog minder caffeine. Gyokuro thee smaakt reeds enorm Umami door de cultivatie in een schaduwrijke plantage die gedurende 20 dagen afgedekt wordt L-theanine niet in het bittere chemische bestanddeel Catechine wordt omgezet. De naam “Karigane” komt van de vorm de stengel van de thee die eruitziet als een wilde gans (雁 Kari) die op boomtakken boven het water zit. Het is een prachtig, poëtische naam.

Deze sublieme, Japanse groene thee is afkomstig uit Kagoshima in de Japanse provincie Kyushu is bekend voor biologische teelt. Deze thee wordt geteeld door Mr. Sakamoto, een biologische theeboer- en meester van het afdekprincipe van deze sublieme theesoort (cfr. infra). Hij is ook gekend omwille van het complete biologische proces van het behandelen en bewerken van zowel de theeplant als de grond. Dit laatste is erg zeldzaam in Japan, waar pesticiden nog steeds de gangbare zijn om een stabiele smaak aan te bieden, met de gezondheidsgevolgen van dien. Mr. Sakamoto doet al meer dan 30 jaar aan biologische agricultuur en heeft daarom thee van erg hoge kwaliteit die eveneens werkelijk super gezond is.

Gecertificeerd biologisch.

Info

Oorsprong: Japan (biologisch)

  • 3gr/200ml
  • 70°C
  • 3 min laten trekken

Bij Karigane of steeltjesthee gemengd met Gyokuro, gaan de steeltjes van de theeplant geoogst worden. Deze Karigane is een blend van saemidoriyabukita, en okumidori cultivar.  Geniet van de hartige umami smaak en tevens fruitige nasmaak. De L-theanine van de bladeren vertoeft vooral in schaduwrijke delen van de theeplant, dus ook zeker in de steeltjes. Deze steeltjesthee gemaakt van Gyokuro en smaakt dus eigenlijk nog meer umami en zoet dan gewone gyokuro en bevat nog minder caffeine. Gyokuro thee smaakt reeds enorm Umami door de cultivatie in een schaduwrijke plantage die gedurende 20 dagen afgedekt wordt L-theanine niet in het bittere chemische bestanddeel Catechine wordt omgezet. De naam “Karigane” komt van de vorm de stengel van de thee die eruitziet als een wilde gans (雁 Kari) die op boomtakken boven het water zit. Het is een prachtig, poëtische naam.

Deze sublieme, Japanse groene thee is afkomstig uit Kagoshima in de Japanse provincie Kyushu is bekend voor biologische teelt. Deze thee wordt geteeld door Mr. Sakamoto, een biologische theeboer- en meester van het afdekprincipe van deze sublieme theesoort (cfr. infra). Hij is ook gekend omwille van het complete biologische proces van het behandelen en bewerken van zowel de theeplant als de grond. Dit laatste is erg zeldzaam in Japan, waar pesticiden nog steeds de gangbare zijn om een stabiele smaak aan te bieden, met de gezondheidsgevolgen van dien. Mr. Sakamoto doet al meer dan 30 jaar aan biologische agricultuur en heeft daarom thee van erg hoge kwaliteit die eveneens werkelijk super gezond is.

Gecertificeerd biologisch.

ONTDEK ONZE TIPS→

Enkele Tips

Ook met groene thee kun je een unieke smaakexplosie creëren in combinatie met eten, zoals wijn dat doet. Ten opzichte van wijn heeft thee ook een aantal voordelen, het bevat geen alcohol waardoor je helder en fris blijft en het is van nature meer complementair aan eten. Wijn kan de smaak van het eten soms overtreffen. Groene thee past voor bij de gerechten waar witte wijn bij past. Japanse groene thee gaat perfect bij zeevruchten, vis en rijstgerechten.