Zwarte Lapsang Souchong Thee

 2,30 9,15

INCL. BTW

  • 3gr/200ml
  • 100°C 
  • 2 min laten trekken

Deze Lapsang Souchong is afkomstig uit Fujian provincie in China. Lapsang Souchong: de Chinese thee die sommigen omschrijven als de beste drank van de theewereld. Het heeft hints van whisky, tabak en kampvuurrook. Het geeft een heel andere kijk op zwarte thee. Lapsang Souchong verhoogt de thee-ervaring met vernieuwende smaken binnen eeuwenoude traditionele zwarte thee. De manier van productie van Lapsang Souchong is uniek omdat de bladeren gedroogd worden door roken en niet door oxidatie zoals gewoonlijk. Het productie proces van Lapsang Souchong bestaat al duizenden jaren lang. De legende wil dat er een achterstand was binnen de theefabriek door een inval van soldaten en ze de productie achterstand wilden ophalen door een vuurtje te stoken om de bladeren sneller te drogen. Vandaag de dag wordt Lapsang Souchong thee precies zo geproduceerd als toen. De bladeren worden eerst geoogst van de Camellia sinensis-theestruik, meestal twee of drie lagen van de bloemknoppen. Deze theebladeren zijn grover en hebben minder aromatische noten dan bladeren dichter bij de knop. Dit biedt de theeproducent ook de kans thee te produceren van bladeren die anders ongebruikt zouden blijven. De verse bladeren worden dan in een bamboe mandje geplaatst om over een cipres- of dennenhoutvuur te verdorren. De bladeren worden daarna in vaten gelegd waar ze verder gerookte smaken ontwikkelen. Om het oxidatieproces te beëindigen, worden de zwarte theebladeren opnieuw in platte bamboe manden geplaatst en verder geroosterd over de rokerige dennenvuren, die een finale unieke toets geven aan de Lapsang Souchong. Het proces resulteert in een afgewerkte thee die dik en zwart van kleur is.

Lapsang Souchong is een sublieme keuze als u op zoek bent naar een zwarte thee die brutaler is dan het traditionele Engelse ontbijt en Earl Grey thee. Deze rokerige thee is het meest geschikt voor mensen die van gedurfde smaken houden. Vanaf het moment dat u het zakje opent, roept het aroma herinneringen op aan zomerkampvuren en winteravonden bij de houtkachel. Voeg kokend water toe en de amberkleurige drank begint uw zintuigen te prikkelen.

Info

  • 3gr/200ml
  • 100°C 
  • 2 min laten trekken

Deze Lapsang Souchong is afkomstig uit Fujian provincie in China. Lapsang Souchong: de Chinese thee die sommigen omschrijven als de beste drank van de theewereld. Het heeft hints van whisky, tabak en kampvuurrook. Het geeft een heel andere kijk op zwarte thee. Lapsang Souchong verhoogt de thee-ervaring met vernieuwende smaken binnen eeuwenoude traditionele zwarte thee. De manier van productie van Lapsang Souchong is uniek omdat de bladeren gedroogd worden door roken en niet door oxidatie zoals gewoonlijk. Het productie proces van Lapsang Souchong bestaat al duizenden jaren lang. De legende wil dat er een achterstand was binnen de theefabriek door een inval van soldaten en ze de productie achterstand wilden ophalen door een vuurtje te stoken om de bladeren sneller te drogen. Vandaag de dag wordt Lapsang Souchong thee precies zo geproduceerd als toen. De bladeren worden eerst geoogst van de Camellia sinensis-theestruik, meestal twee of drie lagen van de bloemknoppen. Deze theebladeren zijn grover en hebben minder aromatische noten dan bladeren dichter bij de knop. Dit biedt de theeproducent ook de kans thee te produceren van bladeren die anders ongebruikt zouden blijven. De verse bladeren worden dan in een bamboe mandje geplaatst om over een cipres- of dennenhoutvuur te verdorren. De bladeren worden daarna in vaten gelegd waar ze verder gerookte smaken ontwikkelen. Om het oxidatieproces te beëindigen, worden de zwarte theebladeren opnieuw in platte bamboe manden geplaatst en verder geroosterd over de rokerige dennenvuren, die een finale unieke toets geven aan de Lapsang Souchong. Het proces resulteert in een afgewerkte thee die dik en zwart van kleur is.

Lapsang Souchong is een sublieme keuze als u op zoek bent naar een zwarte thee die brutaler is dan het traditionele Engelse ontbijt en Earl Grey thee. Deze rokerige thee is het meest geschikt voor mensen die van gedurfde smaken houden. Vanaf het moment dat u het zakje opent, roept het aroma herinneringen op aan zomerkampvuren en winteravonden bij de houtkachel. Voeg kokend water toe en de amberkleurige drank begint uw zintuigen te prikkelen.

ONTDEK ONZE TIPS→

Enkele Tips

Lapsang Souchong valt ook perfect te combineren met maaltijden en is een heerlijke aanvulling bij hartige, gebraden vleesgerechten.